15 Augusti 2010

Idag har Bosse varit helt förjävlig. Han har skällt och skällt och jag har gjort allt som står i min makt för att få honom att sluta. Vi har varit på två långpromenader, varit ut på gården minst 10 gånger ochså har vi lekt och tränat allt utan resultat...

om det är nån som vet varför han gör så här eller vad jag kan göra för att få bort det dåliga beteendet så får du/ni gärna ge mog tips!


Pussar och kramar

7 Augusti 2010.

Nu när Bosse börjar bli frisk igen behöver han mykcet mental stimulans och jag har ide'torka.

är det nån som har något roligt tips?
Så är det bara att dela med sig, så provar vi lite!!
Kanske till och med reovisar det här på bloggen :P

kramar och pussar

7 Augusti 2010

Idag var en härlig dag för Bosse. Idag fick han sin första lösa skogsrunda och gudarns vilken duktig hund jag har.
Visst spårlinan fick sitta på för att jag vet inte hur han skulle reagera om han fick upp ett spår eller liknande. VI försökte hitta lite svamp men jag tror att vi var lite tidigt ute och så hade jag glömthur man åket till guldgruvan. Men på vägen hem kom jag på hur man åkte så nästa gång, då ni!!

Nu sitter vi och myser framför dumburken som inte kan visa något vettigt på hela eftermiddan, men mysigt är det.

Förövrigt så hade bosse den lägsta tempen idag på jag vet inte när han hade bara 38.4 =) snacka om lycka!

Det gör så ont i hjärtat när jag ser hur låg han var när han var dålig.

Bosse är kämparnas kämpe och han ger mig alltid lika mycket med possitiv energi <3


Träning ger färdighet

Idag var vi ute på lång promenad igen och den här gången var jag ensam. Men jag var envis och hade med mig både vanligt koppel, spårlina och en massa godis bla. leverpastej.

Vi gick till ett spår strax barkom min lägenhet och så kopplade vi om från koppel till spårlina. Det gick så sakta... jag hade tänkt mig att få raket efekten men inte. Han gick lång bakom mig och komm bara springade om jag ropade och busade upp honom.

När vi hade gått en bit kopplade jag även av spårlinan och så hade vi roligt med stopp och stanna träning. Han var skit duktig!! Han skötte sig exemplariskt...

Jag har en tanke om at tdet kanske givck så bra för att det var tryckande varmt och att han var lite trött. Men i morgon är vi på det igen :)

Han var även så godissugen att han vågade hoppa över ett vattenfyllt dike. Tro mig han hatar vatten. Han drack till och med i vattenpölar och gick i lera. Det har aldrig hänt frivilligt.

När vi kom tillbaka hem så var han helt slut.

Ha det så bra <3


inkallnins träning

Jag har tänkt länge att jag måste träna inkallning med Bosse, så går gick jag och mamma en promenad med Bosse runt lindeskolan. På de stora gräsplanerna fick han sitta och väntat tills jag srungit iväg före och ger komando. Han var riktigt duktig.

Jag tycker det är lite läskigt att träna inkallning själv, så jag tog med mig mamma. Ifall det skulle komma en så pass jobbig störning att inte de goda korvbitarnaär något att ha så är vi två som kan hämta in han. <3 


uppdate

Nu var det jätte längesen jag skrev här och det har hänt en hel del. Den här senaste två månaderna har varit riktigt jobbiga.

När jag skrev förra inlägget trode jag inte att det var så allvarligt.

Några dagar in på antibiotika kuren fattar jag att han inte svarar på den, han hade en temp runt 40 grader och ville inte äte eller dricka något alls. Så vi åkte in till vetten på onsdagen och då fick vi byta antibiotika.
Den ville inte heller hjälpa så på fredagen var jag in igen och då fick vi en tredje sort + "alvedon". Hans körtlar ville inte bli mindre och han låg bara still och visade väldigt små tecken på livsglädje. han öppnade bara ett öga när någon kom så att an hade koll på vem det var sen somnade han igen.

När jag var ute med honom fick jag bära honom ut och sen så ville han bara gå på gräs, men han orkade inte mycket utan la sig ner direkt efter att han hade gjort det han skulle.

Jag trodde nästan att jag skulle få ta bort honom.

Jag fick mata honom med spruta i munnen och jag var inte speciellt populär. Jag tvingade i han vatten.

När han inte blev något bättre så skickade vi honom till Strömsholm, där han låg inne i 6 dagar. När jag tillsut fick komma och hämta honom kunde han äta igen, men det gick inte smärt fritt man fick nästan tvinga i han den. Vettrinärerna viste inte vad det var, det fanns många speckulationer. Ena dagen hade han inge demodex kvar sen en annan dag var det demodex, så jag vet inte riktigt vad det är.

Han har varit beroende av " alvedonen" för att hålla febern nere och vi har fått enu en ny antibiotika.

Den senaste veckan har han bytit foder tillett foder som är speciellt framtagen för hundar med hud problem.
Efter bytet har Bosse ätit, till och med tiggit), han har visat att han vill gå ut, han leker med sig själv och han klarar sig utan sin tratt när han har någon som passar honom så att han inte kliar upp sår.

Men bäst av allt är att han leker massor och att pälsen växer på att det kankar.


<3

RSS 2.0